Al doilea val COVID-19 în Europa
Externe 14 septembrie 2020, 15:55 | 1171

În Europa vine al doilea val al epidemiei. Se simte deja în Franţa, care a raportat cel mai mare număr de îmbolnăviri de la debutul epidemiei, peste zece mii 500, într-o zi. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat luni că se aşteaptă la o nouă creştere a numărului de decese provocate de COVID-19 în Europa, în octombrie şi noiembrie, transmite AFP. Vestea bună vine de la Oxford, care anunţă reluarea testelor clinice ale vaccinului realizat în cooperare cu AstraZeneca.

În Franţa, epidemia a scăpat din nou de sub control. Ieri, în doar 24 de ore, peste 10 mii cinci sute de oameni au aflat că sunt infectaţi cu coroanvirus, cel mai mare număr de la începutul crizei sanitare. Spitalele sunt din nou în prag de colaps. Președintele Macron le-a cerut oamenilor să poarte măşti şi să respecte distanţarea socială.

În același timp, mii de persoane s-au înghesuit la un protest al "Vestelor Galbene", primul de la debutul pandemiei, şi s-au luat la bătaie cu jandarmii.

Manifestaţii au avut loc şi în Israel, după săptămâna cu cel mai negru bilanţ de la debutul epidemiei - aproape 20 de mii de bolnavi în ultimele cinci zile. Oamenii sunt nemulţumiţi de noile restricţii impuse de guvern şi cer demisia premierului Netanyahu.

În Ungaria, în ultimele 24 de ore au fost raportate 916 infecţii, însă conducerea de la Budapesta dă asigurări că situaţia este sub control.

Cancelarul Austriei i-a anunţat deja pe cetăţeni că ţara este lovită de cel de-al doilea val de coronavirus. Măştile vor fi obligatorii. Virusul a revenit în forţă şi în Spania, care în ultimele 3 zile a raportat 12 mii de cazuri noi. În carantină a ajuns şi moştenitoarea tronului, prinţesa Leonor, dar şi sora ei mai mică, prinţesa Sofia, după ce în clasa ei fost confirmat un caz de coronavirus.

Britanicii şi au făcut de cap în ultimul weekend în care sunt permise adunările de mai mult de şase persoane.

Cea mai bună armă în lupta cu coronavirusul rămâne vaccinul. Oxford şi AstraZeneca au anunţat că vor relua testele clinice pentru serul anti-COVID, după ce acestea au fost suspendate miercuri,când unul dintre voluntari a prezentat reacţii adverse grave.

Opinia ta contează. Comentează!