Cer patru ani de închisoare pentru Petic
Politic 28 februarie 2019, 20:22 | 1678

Procurorii cer pentru Gheorghe Petic, fostul angajat al Poliției de Frontieră, patru ani de închisoare. Petic afirmă că dosarul său, deschis pentru viol, este unul politic, făcut la comandă. ”Se pregătește sentința de condamnare. Vor să-mi dea patru ani de pușcărie. Este un scenariu al Partidului Democrat”, a declarat Petic la Judecătoria Orhei, unde a avut loc o nouă ședință de judecată. Sentința ar putea fi anunțată pe cinci martie.

Pe lângă patru ani de închisoare, procurorul de caz mai cere în privința lui Gheorghe Petic aplicarea unei amenzi de 32 de mii 500 de lei și achitarea a 65 de mii de lei drept prejudicii cauzate statului. În timpul procesului, Petic a făcut o declarație.

Procesul se desfășoară cu ușile închise. Presa nu a avut acces nici la începutul ședinței, nici la pronunțarea deciziei. Jurnaliștii au așteptat ore în șir în coridor. Echipa noastră de filmare a înregistrat o plângere în antecamera președintelui Judecătoriei Orhei, pe motiv că ni s-a îngrădit accesul la proces.

Același motiv a fost invocat și pentru susținătorii lui Gheorghe Petic.

Șeful PD, Vladimir Plahotniuc, a respins apelul reporterului nostru, care a încercat să obțină o reacție. Amintim că Gheorghe Petic, ofițer în rezervă al Poliției de Frontieră, a fost reținut și acuzat de viol, în luna octombrie trecut, după ce a dezvăluit o schemă de contrabandă cu țigări, creată pe ambele maluri ale Prutului.

Opinia ta contează. Comentează!