Guvernul Japoniei va oferi Republicii Moldova aproximativ 19 milioane de dolari
Economic 30 iunie 2021, 19:57 | 919

Guvernul Japoniei oferă Republicii Moldova un credit nerambursabil, de aproximativ 19 milioane de dolari. Autoritățile dau asigurări că banii vor fi folosiți pentru modernizarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Guvernul Ciocoi a aprobat astăzi semnarea Acordului de grant, întocmit prin schimb de note.

AURELIU CIOCOI, premier interimar: "Sper că acest grant oferit atât de generos de Guvernul nipon țării noastre va ajuta pentru consolidarea tehnico-materială a Inspectoratului General Situații de Urgență și inclusiv a Ministerului Afacerilor de Interne în general."

PAVEL VOICU, ministrul interimar de interne: "Scopul prezentului acord constă în consolidarea capabilităților echipelor de intervenție al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și anume prin dotarea structurilor Inspectoratului General pentru situații de Urgență cu zece autoscări cu diferită capacitate, nouă autospeciale de intervenție la incendii, echipamente de descarcerare, precum și instruire specializată a pompierilor și salvatorilor."

Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!