Candu, cu un bilanț și o broșură
Politic 27 decembrie 2018, 20:36 | 3189

"S-ar putea ca după alegerile parlamentare, noul guvern să nu mai aibă nevoie de asistenţa macro-financiară europeană". Declaraţia aparține șefului legislativului Andrian Candu, care a tunat şi fulgerat astăzi la adresa Parlamentului European şi a Partidului Popular European. S-a întâmplat în cadrul unei conferinţe de bilanț a activității Parlamentului, în perioada 2015 - 2018.

Andrian Candu a vorbit aproape 40 de minute despre activitatea guvernării, inclusiv demararea proiectelor sociale şi reuşitele pe calea integrării europene. Întrebat dacă PD-ul ar putea să facă alianţă cu PSRM după alegeri, Candu nu a exclus o astfel de situație.

Cât despre realţia Partidului Democrat cu Uniunea Europeană, Andrian Candu a dat vina pe Partidul Popular European, care ar avea favoriţi în Republica Moldova.

Andrian Candu a fost întrebat şi despre fostul lider al PD, Marian Lupu, care nu se regăseşte în listele pentru alegerile parlamentare din februarie. Candu a spus că nu cunoaşte să i se pregătească lui Marian Lupu vreo funcţie.

La eveniment, jurnaliştilor le-a fost oferită câte o broşură cu chipul lui Andrian Candu, în care scire negru pe alb că "rezultatele în procesul de integrare europeană au fost progresiv pozitive în anii 2016, 2017 şi 2018"

Andrian Candu a insitat că Parlamentul European are mai multe instituţii fundamentale şi că raportul Parlamentului European nu este altceva decât un act politic, cu interes electoral.

Andrian Candu a uitat să precizeze că 40 de milioane de euro pe care urma să le primească Republica Moldova din partea Uniunii Europene erau bani nerambursabili.

Opinia ta contează. Comentează!