Jurnalul orei 15, 11 Decembrie
Jurnalul orei 15:00 11 decembrie 2023, 19:02 | 461

Prezentat de Călin Jucovschi

Gruparea Hamas ameninţă că niciun ostatic nu va scăpa cu viaţă, dacă Israelul refuză să negocieze şi să îndeplinească cererile mişcării islamiste-palestiniene. Israelul, în schimb, afirmă că sfârşitul Hamas e aproape: s-au predat zeci de luptători, iar conducerea de la vârful grupării va fi vânată până la capăt.

Corpul neînsuflețit al unui tânăr de 19 ani, care a dispărut de acasă pe 6 decembrie, a fost găsit în raionul Ialoveni. Băiatul a anunțat familia că pleacă la Chișinău, dar nu a mai ajuns. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Concluziile summitului Consiliului European, care va avea loc joi și vineri, au fost deja redactate sub formă de draft, iar proiectul provizoriu al declarației finale prevede deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina, consensul fiind că cele două țări vin „la pachet”. În documentul, obținut de portalul G4Media, se mai arată că Georgiei ar urma să-i fie acordat statutul de „țară candidat” pentru aderare la Uniunea Europeană. Aceste decizii nu sunt însă bătute în cuie, pentru că trebuie să fie aprobate de toate statele membre ale blocului comunitar. Poziția Ungariei este singura necunoscută, scriu jurnaliștii de peste Prut.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie