Guvernatorul militar al regiunii Lugansk a declarat că trupele ucrainene trebuie să se retragă din Severodonețk
Externe 24 iunie 2022, 20:14 | 918

Trupele ucrainene trebuie să se retragă din Severodonețk. Este anunțul făcut astăzi de guvernatorul militar al regiunii Lugansk, Serghei Gaidai, care a explicat că nu are sens ca soldații să stea pe poziții distruse și că se vrea evitarea creșterii numărului de morți. Invadatorii distrug drumurile și podurile, care duc spre orașul-geamăn Lisiceansk. Două persoane au murit, iar una este rănită, a precizat Serghei Gaidai.

SERGHEI GAIDAI, guvernatorul militar al regiunii Lugansk: "- În situația actuală, ne puteți spune că într-adevăr va trebui de lăsat Severodonețkul? - Din păcate, da. Va trebuie să-i retragem pe ostași, dar nu trebuie să ne panicăm. Nimeni nu-i lasă pe băieți! Să te afli acum pe pozițiile, care au fost făcute praf în ultimele luni doar de dragul de a rămâne aici nu are sens, deoarece cu fiecare zi numărul morților pe teritoriile neîntărite poate crește proporțional. Soldații ucraineni au primit deja ordinul de a se muta pe noi poziții, în raioane noi întărite și de acolo deja să lupte."

Serghei Gaidai a mai declarat că după bombardamentele rușilor, în ultimele patru luni, infrastructura din Severodonețk a fost complet distrusă. Armata rusă încearcă să cucerească acest oraș vital pentru a obține controlul total asupra regiunii Lugansk.

SERGHEI GAIDAI, guvernatorul militar al regiunii Lugansk: "Casele sunt distruse în proporție de 90 de procente. În mod critic sunt avariate 80 la sută. Deci, aceste locuințe nu mai pot fi refăcute. Doar demolate."

Totodată, guvernatorul militar al regiunii Lugansk spune că forțele ucrainene au reușit să respingă un atac asupra orașului-geamăn Lisiceansk, doar că rușii distrug cu aviația drumurile ce duc spre acest oraș. Un pod este avariat în urma loviturilor aeriene și doar autoturismele vor putea circula, dar nu și camioanele.

Serghei Gaidai a mai anunțat că orașul Mikolaivka a fost pierdut. Între timp, Reuters scrie că autoritățile de la Kiev afirmă că au ajuns provizii de rachetă de artilerie de înaltă mobilitate din partea Statelor Unite.

Opinia ta contează. Comentează!