Image-Description
Minister pentru relația cu R. Moldova, precondiție a PMP pentru votul acordat noului Guvern al României
Politic 15 octombrie 2019, 09:48 | 1403

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, susține, în contextul debarcării guvernului Viorica Dăncilă, că în România este necesară înființarea unui minister special pentru relația cu Republica Moldova.

„Noi am spus punctul nostru de vedere la întâlnirea cu președintele Iohannis. Obiectivele noastre rămân. Viitorul guvern trebuie să adopte imediat o ordonanță pentru revenirea la alegerile primarilor în două tururi. Trebuie să ducem acest deziderat al eliminării pensiilor nesimțite până la capăt. De asemenea, pentru noi, dimensiunea relațiilor cu Republica Moldova e importantă și credem că s-au creat prilejul și condițiile pentru înfințarea unui minister”, a declarat Eugen Tomac, pentru B1 TV.

Întrebat dacă PMP va intra la guvernare, Tomac a oferit un răspuns clar.

„Ca să intri la guvernare, trebuie să ai un dialog cu cei care-și doresc să preia guvernarea. Deocamdată noi ne-am exprimat punctele de vedere ce țin de prioritățile noastre în discuțiile cu președintele. Dar prioritatea noastră numărul 0 azi e Theodor Paleologu președinte”, a specificat acesta.

Menționăm că preşedintele României, Klaus Iohannis urmează să anunţe astăzi, 15 octombrie, numele premierului desemnat, după consultările cu partidele parlamentare, mai puţin PSD. Astăzi sunt programate ultimele discuţii, cu liderii PNL şi USR. Partidul Naţional Liberal este dispus să-şi asume guvernarea, iar Ludovic Orban este propunerea pentru funcţia de premier.

Opinia ta contează. Comentează!