Pretorul sectorului Râșcani al Chișinăului, Vlad Melnic, susține că a aflat din presă despre decizia primarului
Justiţie 11 septembrie 2023, 19:52 | 1369

A fost demis în timp ce se afla în concediu medical. Pretorul sectorului Râșcani al Chișinăului, Vlad Melnic, susține că a aflat din presă despre decizia primarului Ion Ceban. Acesta a anunțat astăzi că noul pretor este Mihail Furculiță, secretarul preturii. ”Este inacceptabil”, afirmă Vlad Melnic, care ne-a declarat că va cere explicații.

VLAD MELNIC, fost pretor al sectorului Râșcani: "Într-adevăr, am aflat din presă. Motivul nu îl cunosc, nu am văzut nicio dispoziție. Încă sunt în concediu medical, dar mâine vin la primărie ca să fac cunoștință cu această dispoziție. Mai mult, deocamdată, nu am ce spune."

Într-un mesaj publicat pe o rețea de socializate, Vlad Melnic a scris că schimbarea la Pretura sectorului Râșcani rămâne pentru el o nedumerire.

VLAD MELNIC, fost pretor al sectorului Râșcani: "Cu nedumerire și neînțelegere am aflat din presă că Ion Ceban a decis să mă demită. Fără a respecta legea. Fără o discuție simplă, respectuoasă cu mine, cel puțin, pe care am meritat-o și ce era corect de făcut în raport cu echipa și oamenii. Fără cuvinte simple „mulțumesc pentru muncă”. Acest lucru, desigur, necesită înțelepciune și demnitate. O astfel de comportare este inacceptabilă."

Vlad Melnic a fost numit pretor în iulie 2019. Noul pretor al sectorului Râșcani, Mihail Furculiță, a deținut până acum funcția de secretar al administrației.

Opinia ta contează. Comentează!