Jurnalul orei 17, 11 Noiembrie
Jurnalul orei 17:00 11 noiembrie 2021, 17:36 | 1463

Prezentat de Vasile Luchianu

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a prezentat astăzi raportul privind activitatea Guvernului în primele 100 de zile de mandat. Șeful executivului a enumerat crizele prin care a trecut Moldova în această perioadă și soluțiile identificate de executiv. Ea s-a arătat mulțumită de prestația echipei sale și a spus că, în timpul apropiat, remanieri nu vor avea loc.

Parlamentul a respins astăzi Raportul de activitate al Consiliului Audiovizualului, prezentat de preșdintele instituției, Ala Ursu-Antoci. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu voturile a 55 de deputați PAS. Astfel, conform modificărilor legislative adoptate săptămâna trecută, toți membrii Consiliului Audiovizualului se consideră ”demiși de drept”. Dezbaterea s-a lăsat cu scandal, după ce deputații puterii au acuzat-o pe Ala Ursu-Antoci de lipsă de acțiuni și înregimentare politică.

Șeful oficiului Ciocana din cadrul Procuraturii Municipale, Igor Popa își va petrece următoarele 20 de zile în arest la domiciliu. Acestuia îi este interzis să părăsească locuința și să iasă din țară. Mai mult, procurorului Popa urmează să-i fie aplicată brățara electronică de supraveghere. Decizia a fost luată de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Popa este acuzat de îmbogățire ilicită și riscă până la 15 ani de pușcărie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie