În timp ce PG spune că nu a recepționat vreun autodenunț de la Plahotniuc sau Iaralov, deputatul Iurie Reniță vine cu dovezi
Politic 7 mai 2021, 19:50 | 1421

Înregistrările video, în care Igor Dodon ar fi primit o pungă cu bani, este în continuare un subiect aprins, pe care îl mențin deputatul Iurie Reniță, pe deoparte, și Procuratura Generală, de cealaltă parte. Aceasta din urmă afirmă că nu a recepționat vreun denunț de la Vladimir Plahotniuc sau Serghei Iaralov, care figurează în imagini. Parlamentarul îi contrazice pe procurori.

PROCURATURA GENERALĂ: "Procuratura nu a recepționat vreun autodenunț sau denunț în acest sens, iar cele invocate de domnul deputat nu corespund adevărului și nu sunt de natură să afecteze valoarea soluțiilor emise de procurori și judecători în speța dată."

În context, Procuratura Generală îl îndeamnă pe deputatul Iurie Reniță să prezinte oficial procurorilor probele, în cazul în care el dispune de materiale relevante. Iurie Reniță a publicat câteva documente cu semnătura lui Vladimir Plahotniuc ce ar confirma că, totuși, au fost depuse la procuratură autodenunțuri.

POSTAREA DEPUTATULUI IURIE RENIȚĂ: "Prezint crâmpeie din procesele-verbale de audiere a martorilor Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov care, din contra, confirmă acest fapt. Cu o proximă ocazie revenim la subiect, în sincera speranță că Procuratura Generală va reacționa la declarațiile deputaților și a politicienilor în limitele stabilite de lege și nu în funcție de ambițiile și preferințele politice ale acesteia."

Anul trecut, deputatul Iurie Reniță a făcut publice imagini cu Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov cu o sacoșă, în care se presupune că erau bani. Parlamentarul a fost citat la Procuratura Anticorupție pentru audiere în calitate de martor. În iulie 2020, instituția a clasat procesul penal pornit în baza acestor imagini motivând că faptele persoanelor vizate nu ar fi întrunit elementele infracțiunii.

Opinia ta contează. Comentează!