Jurnalul orei 15, 9 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 9 septembrie 2021, 18:17 | 789

Prezentat de Vasile Luchianu

Testarea oamenilor care prezintă simptome specifice COVID-19 se face acum direct în mașina ambulanței. Medicii spun că încearcă să reducă numărul de cazuri grave, a deceselor sau a complicațiilor cauzate de COVID-19. Până acum, suspecții erau transportați la instituțiile specializate pentru a fi testați.

De 10 ani nu au gaz în case, deși locuiesc la doi pași de Chișinău. Fac focul în sobă cu lemne și pregătesc mâncare la butelie. Vorbim despre aproximativ o sută de familii ale veteranilor de război, care trăiesc la periferia sectorului Ciocana, acolo unde le-au fost repartizate loturi pentru locuințe. În toată această perioadă au bătut pe la ușile mai multor instituții, au încercat, cu propriile puteri, să-și conecteze casele la rețeaua de gaze, dar guvernanții se schimbă, iar ei rămân doar cu promisiunile.

Parlamentul a implementat, în sfârșit, votul electronic. După multe amânări, discuții în contradictoriu, și chiar situații bizare, când unor deputați li s-a dat peste mână pentru că au vrut să susțină un anumit proiect de lege, aleșii poporului votează acum cu degetul pe butoane. Autoritățile spun că sistemul electronic va eficientiza procedura de vot și va asigura corectitudinea numărării voturilor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie