PLÂNGĂU: O persoană apropiată lui Damir a fost intermediar dintre CC și Plahotniuc
Politic 18 februarie 2020, 20:57 | 1940

O persoană apropiată lui Dorin Damir, finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc, a fost intermediarul dintre judecătorii Curții Constituționale și fostul președinte al PD în timpul tentativei de puci anticonstituțional din iunie 2019. Informația a fost făcută publică de către deputatul Platformei DA Dinu Plângău, membru al Comisiei parlamentare de anchetă privind tentativa de puci, comisie al cărei mandat a expirat, fără a fi prezentat vreun raport în Parlament.

Dinu Plângău susține că în prima perioadă de activitate au fost audiați toți angajații Curții Constituționale. Comisia a depistat o serie de încălcări de procedură în procesul adoptării actelor emise de Curte în perioada 7-14 iunie, precum și exercitarea anumitor ingerințe de ordin politic sau străine prevederilor constituționale.

Potrivit lui Plângău, comisia a audiat și mai mulți angajați ai MAI, printre care Mihai Harabagiu, Marin Maxian, Alexandru Pânzari, Corneliu Groza, Gheorghe Cavcaliuc și a fost stabilit că în timpul aşa-ziselor proteste, corturile IGSU au fost transmise în folosința protestatarilor, care au pichetat clădirile instituțiilor de stat, la solicitarea lui Alexandru Pânzari și la ordinul verbal al fostului ministru de interne Alexandru Jizdan. Mai mult, Plângău susține că Pânzari ar fi dat indicații verbale mai multor angajați ai MAI să nu permită accesul deputaţilor în insituțiile de stat înconjurate de protestari.

Amintim că termenul de activitate a Comisiei de anchetă a expirat, fără a fi prezentat un raport final în Parlament, iar deputații au refuzat să-l prelungească. Plângău a insistat totuși pe întrunirea membrilor Comisiei, pentru a finaliza activitatea și a avea un raport final. 

Opinia ta contează. Comentează!