Testul ideal pentru pacienții alergici

Alergia este o reacție specifică a organismului la anumite substanțe, de altfel inofensive, din mediul nostru înconjurător. În prezent, alergiile reprezintă una dintre cele mai frecvente boli cronice în toată lumea. Sistemul imunitar recunoaște alergenii drept substanțe străine și răspund la ele ca și cum ar fi agenții patogeni prin declanșarea unui răspuns imun. Specialiștii pun acest fenomen pe seama modificărilor ce țin de factorii de mediu, stilul de viață și alimentație. Rețeaua de Sănătate Invitro Diagnostics pune la dispoziția pacienților testul Alex, ce presupune cea mai complexă investigație de diagnostic pentru sensibilizarea alergică. Un test de nouă generație, extrem de util pentru depistarea alergiilor.

Primele simptome ale alergiei prezintă un motiv serios de adresare la medic. La copii, alergiile pot fi ușor confundate cu o boală infecțioasă, prin urmare, pentru a evita dificultățile de tratament, trebuie să contactați un medic specialist imediat. Medicul va efectua o examinare, va colecta analize, va prescrie test și va stabili diagnosticul.

VICTORIA BENDELIC, medic pediatru, Rețeaua de Sănătatea Invitro Diagnostics: "Diagnosticul poate fi stabilit în funcție de mai mulți parametri și el nu este stabilit pe moment. Avem nevoie de mai mult timp pentru a investiga copilul, trebuie să colectăm mai multe analize, să monitorizăm copilul o perioadă mai îndelungată și doar atunci vom putea stabili un diagnostic corect."

Alergiile alimentare au dat mari bătăi de cap și familiei Chirtoacă. Aurel și Daniela au doi copii care de mai mulți ani au provocat reacții alergice.

AUREL CHIRTOACĂ, tatăl fetiței afectate de alergie: "Noi am avut o experiență la fel ca cu Cătălina și cu Laurențiu la varsta de șapte ani, el a făcut o alergie nebună din cauza că a gustat și o felie foarte mică de pepene verde.Din cauza la nitrați, dinc cauza nu știu ce avea introdus în el, noi nu am mai putut manca, un an de zile aproape, tot timpul avea probleme."

De multe ori părinții nu cunosc din ce cauză copiilor lor provoacă reacțiile alergice.

AUREL CHIRTOACĂ, tatăl fetiței afectate de alergie: "Asta este și cea mai mare problemă, noi nu putem depista, noi nu știm de la ce, dar știm cum se manifestă. Atunci cand este alimentară, ea se manifestă prin mancărime, prin apariția petelor pe față, pe picioare, pe maini, poate să fie și pe burtă, încercăm atunci în momentul cand apare să ungem cu cremă, ca să o calmăm, ca să nu se scarpine mai tare."

În căutare unui tratament, Aurel Chirtoacă împreună cu fiica Cătălina s-a adresat la medicul Victoria Bendelic.

În timp de doi ani, fiica interpretului Aurel Chirtoacă a făcut mai multe alergii agresive.

AUREL CHIRTOACĂ, interpret: "Erau momente cand și respirația era îngreunată și transpira, o manca și e copil mic și nu știi cum o să se manifeste. Și nici noi nu cunoaștem chiar într-atat de bine, dar erau momente că nu odată dar de cateva ori am fost internați, făceam tratamente diferite."

Însă Rețeaua de Sănătate Invitro Diagnostics vă pune la dispoziție unicul test din lume care depistează aproximativ 300 de alergeni. Testul Alex este un test de ultimă generație, este un test alergologic, la baza căruia stă tehnologia nanomoleculară. Prin intermediul acestui test, medicii pot determina 99 de procente din toți alergenii cei mai frecvenți.

VICTORIA BENDELIC, medic pediatru, Rețeaua de Sănătatea Invitro Diagnostics: "Există un test foarte bun, unul modern. Se numește testul „Alex” și îl recomand părinților pentru a stabili exact alergenul la care copilul are reacție."

Rețeaua de Sănătate Invitro Diagnostics oferă pacienților săi îngrijiri medicale de înaltă calitate și teste de laborator precise în cele mai favorabile condiții. Specialiștii ne asigură că alergiile alimentare pot fi tratate dacă ne adresăm la timp la medic.

VICTORIA BENDELIC, medic pediatru, Rețeaua de Sănătatea Invitro Diagnostics: "Alergiile pot fi tratate cu succes, iar unele reacții alergice pot fi tratate definitiv. Dacă medicul face consultația la timp, el poate stabili un diagnostic corect. Dacă se respectă recomandările medicului, tratamentul va fi de succes."

Descoperă pachetele de investigații medicale și analize de laborator pe www.invitro.md sau la numărul de telefon 022 903 999.

Opinia ta contează. Comentează!