Jurnalul orei 15, 3 Iulie
Jurnalul orei 15:00 3 iulie 2023, 21:31 | 345

Prezentat de Călin Jucovschi

Unul dintre cei doi ofițeri uciși pe Aeroport, Igor Ciofu, a fost înmormântat astăzi în satul de baștină Nimoreni. Un ultim omagiu au venit să-i aducă vecinii și toți, care l-au cunoscut. ”Va fi eroul inimilor noastre”, spun foștii camarazi. Igor Ciofu avea 40 de ani și era tată a trei copii.

Mâine, 4 iulie, va fi zi de doliu național pentru comemorarea celor doi ofițeri, victime ale atacului armat de la Aeroportul Internațional Chișinău, Serghei Munteanu și Igor Ciofu. Decretul în acest sens a fost semnat astăzi de către președintele Maia Sandu. În toate localitățile, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova peste hotare, drapelele vor fi în bernă.

Rustam Așurov, cel care a ucis vineri doi ofițeri pe Aeroportul din Chișinău, se află în comă, fiind conectat la un aparat de respirație artificială. Medicii spun că starea pacientului este foarte gravă. Procuratura Generală anunță că în privința lui Așurov a fost aplicat arestul preventiv pentru un termen de 30 de zile. Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a declarat că la Chișinău se află trei angajați ai Ministerului tadjik de Interne, care examinează incidentul din 30 iunie. Autoritățile de la Dușanbe anunță că în cazul răpirii prim-vicepreședintelui unei bănci din Tadjikistan au fost reținuți patru complici ai lui Rustam Așurov.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie