Omul de afaceri cu origini Basarabene ajută mii de brokeri și transportatori de marfă datorită soft-ului „ALVYS”
Advertorial 8 septembrie 2022, 13:04 | 3557

Acum mai bine de 5 ani, din dorinta de a-si eficientiza propria companie americana, Nick Darman a fondat Alvys, conceput pentru a ajuta firmele de logistică și transport să digitalizeze procesul expedierii, gestionarii flotei și contabilitatii.

NICK DARMAN, CEO Alvys: "Eram fondatorul unei companii de transport, al unei firme de brokeraj și am înțeles că pe piață nu există un soft, care mi-ar eficientiza businessul de la un capăt la altul. Erau companii de software care îmbunătățeau procesele ce vizează contabilitatea. Altele realizau procedura de expediere, dar niciuna din ele nu oferea toate aceste servicii la un loc. Așa am decis să formez o echipa de ingineri și să dezvolt propria mea companie de software, ca să-mi eficientizeze propria afacere."

Dupa 3 ani in care Nick a testat acest Soft in propria companie, a decis sa il lanseze pe plan international pentru a ajuta si alte companii. In 2020, Alvys a fost lansat oficial, cu Nick in calitate de director general si Leo Gorodinski pe post de director de tehnologie. Astazi, Alvys este cel mai rapid sistem de management pe piata.

NICK DARMAN, CEO Alvys: "Știam că aveam nevoie de cineva, cu experiență în a dezvolta tehnologie de clasă mondială și așa l-am întâlnit pe Leo. A fost o sinergie bună dintre mine și Leo. Și aveam nevoie de cineva ca el ca să pot ridica compania la un alt nivel. În 2020 am fondat Alvys ca o entitate separată."

LEO GORODINSKI, CTO Alvys: "La Alvys creăm tehnologie de transport. Creăm tehnologii ca să ajutam companiile de transport să administreze afacerea mai eficient. De exemplu, avem drept clienți companii de camioane, care pot avea câteva camioane sau câteva sute de camioane. Ei utilizează soft-ul nostru pentru a-și administra afacerea. Avem aplicație pentru soferi, aplicație pentru managerii de flotă, manageri de departament, contabili etc. Platforma noastră le permite acestor oameni să colaboreze, pentru ca marfa să fie transportata mai eficient."

Alvys are 3 oficii in Statele Unite, Jamaica si Republica Moldova. De ce Republica Moldova? Pentru ca fondatorul Alvys, Nick Darman, este originar din Chisinau, emigrând in Statele Unite in perioada adolescentei. A adus compania la el acasa, pentru a oferi mai multe oportunitati profesionale si pentru a valorifica talentul conationalilor sai.

NICK DARMAN, CEO Alvys: "Am plecat din Republica Moldova în 1996. Și după 25 de ani, anul trecut am revenit pentru prima dată acasă. Am rămas impresionat de cât talent este aici. M-am gândit că ar fi o idee minunată să mă întorc în țara, în care m-am născut și am decis să deschid compania aici, să valorific talentul pe care îl oferă Moldova."

LEO GORODINSKI, CTO Alvys: "Avem aproximativ 50 de oameni angajați în acest oficiu, dar avem drept scop să mărim echipa de ingineri de software la 100, până la finalul acestui an. Avem remunerare competitivă. Avem beneficii excelente pentru angajați și un mediu de lucru perfect. Lucrăm în echipă!"

Opinia ta contează. Comentează!