Nicu Popescu a fost la reuniunea G7
Politic 13 mai 2022, 19:47 | 1122

Sprijinul partenerilor externi acordat Republicii Moldova este indispensabil, a declarat astăzi ministrul de Externe Nicu Popescu, în Germania, la reuniunea G7. Este pentru prima oară când o delegație de la Chișinău este invitată la un asemenea summit.

NICU POPESCU, ministru Afacerilor Externe: "Rolul Uniunii Europe e este de a păstra țările membre departe de război, de asta noi am depus cerere pentru aderare la UE. Noi dorim aderarea fără indulgențe. Facem reforme. Credem că cel mai sigur lucru de a păstra continentul european în siguranță este de a trăi într-o lume democratică, calmă, reformatoare, de a ne uni forțele și de a acționa împreună pentru a păstra pacea pe continentul european."

Nicu Popescu a condamnat invazia Ucrainei de către Rusia, declarând în context că autoritățile de la Chișinău fac tot posibilul pentru a menține pacea acasă și în regiune.

NICU POPESCU, ministru Afacerilor Externe: "Noi facem tot posibilul pentru a păstra pacea în Moldova, noi asta facem cu partenerii noștri internaționali, cu țările G7, cu Uniunea Europeană și mulți alți parteneri. Germania are un rol important, fiind liderul G7, ca lider si ca inițiator al grupului de sprijin a Moldovei, în rând cu Franța și România, Germania, în frunte cu Annalena Baerbock a luat asupra lor responsabilitatea de a stabiliza situația în regiune și în Moldova."

Nicu Popescu a participat la reuniunea miniștrilor de externe ai statelor G7 la invitația șefei diplomației germane, Annalena Baerbock. La summit a fost invitat și ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba. Nicu Popescu l-a informat pe omologul ucrainean despre acțiunile întreprinse de către autoritățile de la Chișinău în sprijinirea Ucrainei, inclusiv în cadrul organizațiilor internaționale. Un subiect prioritar al discuțiilor l-a constituit domeniul electroenergetic.

Opinia ta contează. Comentează!