Jurnalul orei 15, 12 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 12 septembrie 2022, 21:32 | 471

Prezentat de Vasile Luchianu

Ultimatumul anunțat Guvernului, pe 6 septembrie, de către asociațiile de agricultori, a expirat astăzi. Agricultorii cereau o întâlnire cu premierul Natalia Gavrilița, dar până la această oră nu au primit un răspuns. Dacă statul nu reacționează la nevoile țăranilor afectați de secetă, asociațiile ar putea recurge la acțiuni de protest.

Mai mulți pacienți și reprezentanți ai asociațiilor de profil în tratamentul tuberculozei multidrog au protestat la Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Aceștia sunt nemulțumiți în legătură cu prelungirea brevetelor pentru Bedaquilina - o substanță esențială în tratamentul tuberculozei multidrog. Prelungirea brevetului înseamnă șanse reduse pentru pacienți de a cumpără medicamente cu aceeași substanță activă, doar că mai ieftine. Este pentru prima dată când o instanță de judecată va examina cererea de contestare a prelungirii brevetului unui medicament.

Preturilor din Chișinău li s-a cerut să vină cu soluții pentru ca transportatorii de colete și pasageri să nu-și mai desfășoare activitatea pe străzi, în locuri neamenajate sau chiar pe carosabil, așa cum se întâmplă acum. Apelul a venit din partea viceprimarului Ilie Ceban. Transportatorii au la dispoziție o lună pentru a stabili, împreună cu pretorii de sector, locațiile pentru repartizarea coletelor de peste hotare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie