Jurnalul orei 17, 17 Ianuarie
Jurnalul orei 17:00 17 ianuarie 2022, 19:10 | 1216

Prezentat de Adrian Prodan

Primul medicament autorizat contra COVID-19 a apărut în farmaciile de la noi. Este vorba de pastilele cu substanța activă Molnupiravir. Despre eficiența preparatului specialiștii în sănătate din mai multe țări au încă păreri împărțite, iar studiile clinice continuă. Și medicii de la noi ne-au spus că încă nu se grăbesc să-l prescrie pacienților, mai ales că o cutie costă peste 1000 de lei.

La solicitarea procurorilor, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus aplicarea arestul preventiv, pe un termen de 30 de zile, în privința fostului deputat democrat Constantin Botnari. Arestul preventiv a fost dispus în vederea anunțării lui în căutare internațională, pentru extrădare în scopul continuării investigațiilor în dosarul în care Botnari are statut de învinuit. Demersul a fost examinat de magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul Ciocana, în lipsa lui Botnari, care s-a refugiat la Londra.

Veaceslav Platon a pierdut în instanță Casa Modei și fostul sediu ASITO. Imobilele rămân în proprietatea omului de afaceri Vladimir Russu. Se întâmplă după ce Curtea de Apel a emis o hotărâre definitivă și irevocabilă în cazul celor două imobile pe care a încercat să și le atribuie căutatul Veaceslav Platon.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie