O sută de alergători amatori și profesioniști au participat la un maraton inedit în Parcul Valea Morilor
Social 10 mai 2022, 18:43 | 1732

În jur de o sută de alergători amatori, dar și profesioniști au participat la un maraton, în Parcul Valea Morilor din Chișinău, desfășurat într-un format unic. Toată lumea a alergat pentru o cauză nobilă - strângerea banilor pentru tratamentul paraliziei măduvei spinării. Maratonul ”Wings for a Life” este singura cursă din lume, în care nu se aleargă spre linia de finiş, ci, invers.

Potrivit inițiatorilor, participanții nu au o linie de finiș tradițională și nici o distanță fixă, care trebuie să o parcurgă. Cursa începe la aceeași oră pentru toți participanții de pe glob, apoi 30 minute mai târziu, linia de finiș pornește din urma participanților. Când i-a depășit, cursa s-a încheiat. Concomitent, startul cursei "Wings for Life" s-a dat la ora 14.00, indiferent de fusul orar al participanților, astfel încât cineva alerga ziua, cineva - la mijloc de noapte. Undeva era ninsoare, iar în alte țări - soare. În acest an, în cursa ”Wings for a Life” s-au înscris peste o sută de participanți din Republica Moldova. Unii aleargă în Bălți, alții - în Cahul sau în Chișinău. Cineva aleargă pe insulele Oceanului Atlantic, ne-au precizat organizatorii...

MIHAI MARCHEVICI, organizatorul din partea Republicii Moldova: "Sunt dintre acei care s-au înregistrat în Moldova, dar aleargă în Tenerife. Cauza este pentru colectarea fondurilor pentru cercetările coloanei vertebrale. Se dorește a oferi o șansă persoanelor care au rămas în scaun cu rotile, pentru ca acestea să ajungă din nou pe picioare și să se bucure de viață, pe deplin."

Maratonul ”Wings for a Life” este singura cursă din lume la care participanţii nu aleargă spre linia de finiş, ci, dimpotrivă, fug de ea.

În competiție, pentru al doilea an consecutiv și-a măsurat puterile și colegul nostru, Alexandru Fosa.

Alexei Berehoi a venit din Hâncești. A alergat și pe creste montane, așa că traseul din Valea Morilor nu a fost o dificultate pentru el.

În acest an, competiția ”Wings for a Life” s-a desfășurat în 165 de țări concomitent, la care s-au înscris peste 160 de mii de participanți din toate colțurile lumii. Împreună au reușit să adune la această ediție 4,7 milioane de euro, bani destinați desfășurării cercetărilor de ultimă oră a afecțiunilor generate de măduva spinării, care imobilizează anual zeci de mii de tineri.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie