Jurnalul orei 17, 20 Iulie
Jurnalul orei 17:00 20 iulie 2021, 18:52 | 1685

Prezentat de Vasile Luchianu

Cu două luni înainte de a fi supusă unui atac cibernetic, Curtea de Conturi a cheltuit peste 630 de mii de lei pentru procurarea unui sistem de securitate informaţională. Programul de protecție a fost cumpărat de la firma ”Daac System Integrator SRL”, al cărei proprietar, în proporţie de 50 la sută, este Vasili Chirtoca, reprezentantul PSRM în Consiliul municipal Chişinău. Informațiile se conțin într-o investigație realizată de portalul Anticorupție.md.

Platforma de pe care poate fi descărcat certificatul ce confirmă vaccinarea anti-COVID este conectată la rețea, dar va fi lansată oficial mâine, 21 iulie, anunță Ministerul Sănătății. Colega noastră Daniela Pascari a intrat în esența lucrurilor și ne spune cum să obținem documentul necesar.

Moldova, Georgia și Ucraina sunt țări care doresc să construiască Europa la ele acasă, dar și să devină, într-o bună zi, parte a familiei europene. Declarația a fost făcută de președintele Maia Sandu alături de liderii de la Tbilisi și Kiev, în cadrul celei de-a 17-a ediții a Conferinței Internaționale de la Batumi, la care a participat și președintele Consiliului European, Charles Michel.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie