Se face curățenie în cimitire
Social 10 aprilie 2024, 15:32 | 1152

A început marea curățenie la locurile de veci. Cimitirul Sf. Lazăr din Chișinău, numit mai des „Doina”, este în aceste zile un adevărat furnicar. Cât e ziua de lungă, oamenii vin aici cu mături și greble, să facă ordinea cuvenită înainte de sărbătorile pascale.

VLADA TOMESCU, reporter Jurnal TV: "În cimitirele din capitală a început curățenia, iar locuitorii orașului sunt îndemnați să meargă din timp pentru a aduce în ordine mormintele rudelor. Dis-de-dimineață, la Cimitirul ”Sf. Lazăr”, oamenii au venit să strângă vegetația uscată sau să vopsească crucile."

Aceasta femeie a venit să îngrijească mormântul soțului.

Și acești frați au venit să facă ordine la mormintele părinților. Vremea e tocmai bună pentru vopsit, spun oamenii.

Oamenii vin cu mături, greble și toate necesare pentru a-și ușura munca.

În acest an, Paștele va fi sărbătorit pe 5 mai, iar Paștele Blajinilor va fi marcat pe 13 mai. Luni, autoritățile municipale au anunțat că săptămâna trecută, aproape 60 de muncitori au evacuat peste 150 de metri cubi de deșeuri solide din cele 11 cimitire, câte sunt în Chișinău. Șeful Direcției generale mobilitate urbană, Vitalie Mihalache, a declarat că și în acest an, cetățenii vor beneficia de transport spre Cimitirul Sf. Lazăr, conform practicii anterioare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie