Patrula Jurnal TV, 1 Mai

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Procurorii anticorupție și ofițerii CNA au descins cu percheziții la domiciliul și biroul administratorului site-ului web al Consiliului raional Cahul. Acesta este vizat în dosarul licitațiilor trucate, în urma cărora bugetul local ar fi fost prejudiciat cu un milion de lei.

Locuitorii din stânga Nistrului încearcă să-și camufleze emoțiile. Oamenii cu care am discutat la Varnița au manifestat reacții nefirești în contextul tensiunilor. Unii au mers în vizită la rude, alții - la casele lor de vacanță. Nu i-a speriat pe localnici nici codul roșu de pericol terorist, instituit de administrația separatistă de la Tiraspol. În schimb, cetățenii care au avut drum până la celălalt mal al Nistrului s-au arătat extrem de îngrijorați.

Greva avocaților și războiul ruso-ucrainean i-au împiedicat pe procurori să ducă la bun sfârșit dosarul Ghenadie Tanas, șeful suspendat al Direcției urmărire penală a CNA. Acesta se află sub control judiciar, fiind cercetat pentru îmbogățire ilicită, fals în declarații și practicare ilegală a activității financiare. Procuratura ne anunță că în dosar au fost audiați 42 de martori, iar alte șase persoane au statut de învinuit.

Opinia ta contează. Comentează!