Chicu vs. Sandu, acuzații reciproce
Politic 6 iulie 2020, 21:26 | 1293

În contextul eșuării ședințelor Parlamentului, din lipsă de cvorum, premierul Ion Chicu a declarat azi că Legislativul trebuie să fie dizolvat și a sugerat că el ar putea să-și dea demisia. Mai mult, Chicu a învinuit opoziția de toate relele și a acuzat-o personal pe Maia Sandu că ”ar obstrucționa activitatea Guvernului în defavoarea cetățenilor”. De partea cealaltă, fosta șefă a Executivului spune că Ion Chicu ”promovează minciuni și caută motive să plece”.

Ion Chicu a declarat, după întâlnirea cu Igor Dodon și Zinaida Greceanâi, că în actualele circumstanțe politice obiectivul principal trebuie să fie dizolvarea Parlamentului, urmând să fie luate deciziile privind acțiunile ulterioare. El a învinuit opoziția parlamentară de faptul că nu acceptă ca el să-și asume răspunderea pe rectificarea bugetului, în care sunt incluse și cele 100 de milioane de euro din asistența macrofinanciară europeană. Chiar dacă includerea acestei sume în buget și votarea lui în Parlament nu înseamnă automat că Uniunea Europeană va și debursa banii, Chicu spune că un eventual eșec ar fi doar din vina opoziției, nu din cauza neîndeplinirii condiționalităților UE, precum lupta anti-corupție și reforma justiției.

De partea cealaltă, președinta PAS, Maia Sandu, spune că Ion Chicu doar caută motive ca să demisioneze. Asta pentru că și-ar fi dat seama și el că este incompetent.

Maia Sandu a mai spus că Guvernul Chicu trebuie să nu mai facă circ și să-și dea demisia. 

Opinia ta contează. Comentează!