Patrula Jurnal TV, 22 August
Patrula Jurnal TV 22 august 2021, 21:41 | 2019

Analiza stării criminogene din țară, Cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Principalul figurant în dosarul pornit pe filajul judecătoarei Angela Bostan, de la Curtea de Apel Chișinău, în interesul afaceristului fugar Veaceslav Platon, a fost eliberat din detenție. Este vorba despre Andrei Bahcivanji, care a fost scos și de sub urmărire penală. În același timp, procurorul general Alexandr Stoianoglo spune că nu înțelege de ce a fugit Platon din Republica Moldova și că în privința acestuia sunt multe speculații.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică cere instituțiilor abilitate verificarea informațiilor vehiculate în spațiul public referitor la piața produselor petroliere și existența unor ”pretinsele încălcări grave în acest sector”. ANRE a sesizat Serviciul Vamal, Serviciul Fiscal de Stat, Ministerul de Interne și Serviciul de Informații și Securitate după ce expertul economic Veaceslav Ioniță a declarat că aproape 50 la sută din motorina comercializată pe teritoriul Republicii Moldova nu se vinde la pompă și nu trece prin aparatul de casă.

Modificările la Legea privind procuratura, care urmează a fi votate în lectură finală, au fost dezbătute în cadrul unor consultări publice organizate de Comisia juridică a Parlamentului. Proiectul, care prevede evaluarea activității procurorului general și posibilitatea de demitere a acestuia, nu a fost văzut cu ochi buni de procurori și de către oamenii din sistem. Aceștia spun că se simt atacați și criticați pe nedrept. De partea cealaltă, inițiatorii proiectului spun că au fost mandatați de către cetățeni să aducă schimbări în justiție.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie