”Hamlet în sos picant” este noua piesă care va fi jucată pe scena Teatrului ”Mihai Eminescu”
Cultură 28 octombrie 2020, 17:28 | 2419

Premieră la Teatrul "Mihai Eminescu"! Regizorul Alexandru Cozub a făcut distribuția pentru spectacolul "Hamlet în sos picant", o tragicomedie a dramaturgului italian Aldo Nicolaj. Bucătăria devine un câmp de bătălie! Cei drept, în sânge e doar friptura, restul e picanterie. Cum decurg ultimele repetiţii, vedeţi în continuare.

”Hamlet în sos picant” este o piesă despre o lume, care se ruinează, care a trecut limitele bunului simț. Alexandru Cozub pune în scenă reţeta perfectă de comedie: apariţii surprinzătoare, răsturnări de situaţii şi replici picante. Un amalgam de caractere şi temperamente.

ALEXANDRU COZUB, regizor: "Am început să montăm această lucrare înainte de pandemie. Am avut timp suficient ca să lucrăm la decor și recuzită. În acest spectacol sunt două lumi - cea a lui Hamlet, a nobililor, a Gertrudelor și a bucătarilor, care deservesc această lume. Este o comedie, a fost scrisă ca o farsă, dar cu multe subtexte, multe nuanțe, multe lucruri care se află dedesubt."

Actorii spun că acest gen de Hamlet este o provocare și cred că premiera va aduce și multă satisfacție. Protagonistul acestei comedii este Froggy, jucat de Petru Hadârcă, iar toate acțiunile au loc în bucătărie, unde sunt pregătite cele 82 de feluri de mâncare, care apar în piesă.

PENTRU HADÂRCĂ, actor, directorul Teatrului Național ”Mihai Eminescu”: "El este cel care stă în umbră, dar totodată este în prim-plan la curtea regelui, este cel care face ca lucrurile într-un regat să decurgă într-un mod normal și sănătos, începând de la stomac.S-a lucrat frumos și se lucrează în continuare."

GHENADIE GÂLCĂ, actor: "Noi cei din textul lui Shakespeare suntem pe planul doi și suntem jucați de către personajele lui Aldo Nicolaj, de către un bucătărie, care decide altfel soarta acestui text. Este o altă prismă care are dreptul la existență și pe care încercăm să o aducem pe scena teatrului."

DIANA DECUSEARĂ, actriță: "Am încercat să aducem acel naturalism: miros, abur și cred că spectatorului o să-i plouă în gură. Noi aducem niște caricaturi în sensul bun al cuvântului, pentru că noi a trebuit să amplificăm toate calitățile și cusururile personajelor. Oricum pentru noi a fost o oportunitate."

DAN MELNIC, actor: "Chiar dacă la prima vedere pare a fi un spectacol de entertaintment sarea și piperul din această bucătărie au un gust amar. Iar spectatorii să se aștepte nu doar la o comedie, dar și la un spectacol cu mesaje mult mai profunde."

Publicul e poftit la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” pe 30 și 31 octombrie, de la ora 18:00.

Opinia ta contează. Comentează!