Jurnalul orei 15, 2 Mai
Jurnalul orei 15:00 2 mai 2023, 20:42 | 431

Prezentat de Călin Jucovschi

Cei patru magistrați aleși de Adunarea Generală a Judecătorilor pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii și-au început, astăzi, activitatea. Astfel, instituția a devenit funcțională și pe deplin reprezentativă. Membrii CSM au votat pentru detașarea lor de la vechile locuri de muncă și au examinat mai multe chestiuni de pe ordinea de zi.

Fostul premier Iurie Leancă, doi foști miniștri ai Economiei, un actual deputat și încă patru foști funcționari publici sunt inculpați în dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Aceștia vor compărea în fața instanței. Anunțul a fost a fost făcut astăzi de către șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, care a precizat că urmărirea penală a fost finalizată, iar dosarul concesionării a fost trimis în judecată.

Guvernul are restanțe salariale față de peste 1000 de asistenți personali. ”Nu avem sumele suficiente”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, la un post TV. Ministrul a comentat situația, pornind de la o informație din Soroca, unde 91 de angajați ai Direcției asistență nu și-ar fi ridicat lefurile de mai mult timp. Încasările la Bugetul de stat și la Fondul asistență socială sunt insuficiente, a subliniat Alexei Buzu.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie