Victor Stepaniuc a fost demis din funcția de șef al Direcției consultanță a Aparatului Președinției
Politic 13 aprilie 2021, 19:54 | 2630

De la ”consultanță” la ură nu e decât un pas. Victor Stepaniuc, fost deputat comunist și viceprim-ministru în Guvernul Greceanîi, a fost demis din funcția de șef al Direcției consultanță a Aparatului Președinției. Stepaniuc spune că șeful statului Maia Sandu și echipa prezidențială fie nu cunoaște legislația, fie deliberat își crează un inamic în persoana lui. Deoarece concediarea s-ar fi făcut ilegal, Stepaniuc este gata să atace decizia în instanță.

Ordinul privind eliberarea lui Victor Stepaniuc din funcție a fost semnat de către secretarul general al Președinției, Andrei Spînu. Acesta a argumentat prin lichidarea funcției deținute de fostul deputat, ca urmare a aprobării unei noi structuri a Aparatului Președinției. De partea cealaltă, Stepaniuc spune că Președinția a ignorat calificarea și experiența lui în administrația publică și l-a demisionat cu patru luni înainte de pensionare, cu încălcarea mai multor prevederi ale legislației.

VICTOR STEPANIUC, fost angajat al Președinției: "Eu mi-am început activitatea înainte de Maia Sandu, chiar dacă ea e mare președinte la noi, acolo. Sunt niște lucruri decente, pe care nu-și permitea să le facă nici Snegur, nici Lucinschi, nici Voronin și chiar nici Ghimpu. A arunca oamenii în stradă înainte de pensie, știind foarte bine că ei au calificare, că ei au ocupat niște funcții de stat... Am fost de patru ori președinte de comisie parlamentară! - Dumneavoastră spuneți că vi s-a propus o altă funcție? - Mi s-a propus o funcție, cea mai joasă în ierarhie! - Care anume? - Consultant superior la secția scrisori! Asta e funcție pentru începători, pentru cei care vin la serviciu și în primele șase luni de zile mută scrisorile dintr-o parte în alta."

Stepaniuc crede că este discriminat politic și ideologic, pentru că ar fi un apropiat al lui Igor Dodon. El spune, însă, că l-a criticat pe Dodon atunci când acesta s-a asociat cu Partidul Șor.

VICTOR STEPANIUC, fost angajat al Președinției: "Eu i-am spus lui Dodon că Șor o să-l ducă pe dânsul la râpă. El a pierdut prezidențialele și acum o să piardă alegerile locale. El e supărat pe mine. El a putut să mă ia la Guvern. Trebuie să înțelegi că eu acum nu-s nici în echipa lui Dodon și nici în echipa Maiei. Dodon cel puțin tace pentru că el știe punctul meu de vedere. Eu i-am spus anul trecut că o să piardă alegerile cu prietenii lui, cu guvernul democraților, cu oamenii lui Plahotniuc. Dar acum nu-i vorba că am nimerit între două focuri. Eu am mai fost în viață și știu a le depăși."

Victor Stepaniuc e aproape sigur că în 30 de zile va contesta în judecată decizia Președinției de a-l concedia din funcția deținută anterior. Stepaniuc spune că scopul lui e să mai lucreze patru luni, iar apoi să se pensioneze. Solicitată pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a Maiei Sandu, ne-a spus că ”în urma reorganizării Aparatului Președinteleui, lui Victor Stepaniuc i s-a propus o altă funcție, dar acesta a refuzat-o, respectiv, conform cadrului legal, a fost eliberat din funcție”. Amintim că Victor Stepaniuc a fost numit în funcția de șef al Direcției consultanță a Aparatului Președintelui în martie 2020, când șef al statului era Igor Dodon.

Opinia ta contează. Comentează!