38 de migranți au fost găsiți după ce au petrecut o lună izolați pe o insulă mică dintre Grecia și Turcia
Externe 16 august 2022, 21:47 | 562

38 de migranți au fost găsiți pe o insulă mică dintre Grecia și Turcia, după ce au stat blocați acolo de la mijlocul lunii iulie. Cazul a fost descoperit după ce o femeie siriană a înregistrat un mesaj cu telefonul mobil și i-a filmat pe migranți.

Potrivit BBC, în total este vorba despre un grup de 38 de migranți, printre și o femeie însărcinată. Aceștia se aflau pe o insuliță nedenumită de pe râul Evros, la granița dintre Turcia și Grecia. Cei 22 de bărbați, 9 femei și șapte copii au spus că se aflau blocați acolo de la mijlocul lunii iulie. În mesajul audio expediat presei, una dintre femei spune că mai multe persoane au murit, printre care și un copil, după înțepătura unui scorpion.

Informația nu a fost confirmată încă de poliția greacă.

Potrivit poliției grecești, migranții sunt sirieni și după ce au fost localizați, au fost transportați pe continent. Ministrul de resort a anunțat că toți sunt "în stare foarte bună" și femeia însărcinată a fost transportată la spital.

Au existat informații neclare privind locul unde se aflau migranții și dacă ei se aflau pe teritoriul Greciei sau al Turciei. Inițial, autoritățile de la Atena au anunțat că migranții se află pe teritoriul Turciei. Ulterior, grupul a fost localizat la aproximativ 4 kilometri sud de coordonatele inițiale, care îl plasau în afara teritoriului grecesc. Din această cauză, spune poliția greacă, migranții nu au fost găsiți mai devreme.

Felul în care Grecia tratează migranții care încearcă să ajungă în Europa plecând din Turcia a fost dezbătut intens în ultimii ani. Organizațiile pentru drepturile omului susțin că mii de oameni care caută azil au fost fost respinși și împiedicați să solicite forma de protecție. Unii migranți spun că au fost întorși cu forța în apele teritoriale turcești. Guvernul de la Atena a negat întotdeauna acuzațiile și a insistat că tratamentul aplicat migranților respectă dreptul internațional și comunitar.

Opinia ta contează. Comentează!