Procuratura Anticorupție confirmă că semnătura lui Ilan Șor aplicată pe un proiect de hotărâre a Parlamentului este FALSĂ
Politic 22 februarie 2021, 19:19 | 2734

Semnătura lui Ilan Șor, pusă pe proiectul de creare a unei comisii parlamentare speciale, care să investigheze atacurile rider asupra companiei "Moldasig", este falsă. Despre acest lucru anunță Procuratura Anticorupție.

Semnătura care se regăsește pe documentul parlamentar nu aparține lui Ilan Șor, ci a fost făcută de o altă persoană, precizează procurorii într-un răspuns oficial pentru deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba. Deși fapta, formal, conține semne de infracțiune prevăzute de Codul Penal, procurorii anticorupție nu au pornit un dosar penal. Ei consideră că ”întrucât falsificarea semnăturii lui Ilan Șor nu a produs efecte juridice”, nu există temei de a porni dosarul.

RĂSPUNSUL PROCURATURII ANTICORUPȚIE: "Cu certitudine s-a constatat faptul că semnăturile deputatului Ilan Şor aplicate pe scrisoarea cu seria IS nr. din 25.11.2020 adresată Biroului permanent al Parlamentului, înregistrată în Secretariatul Parlamentului cu nr. 463 din 25 11 2020 și pe nota informativă la proiectul vizat, nu au fost executate de către cetățeanul Ilan Sor, dar de o altă persoană prin imitare servilă, astfel, fiind falsificate."

Ilan Șor și-a pus semnătura cu mâna sa, așa cum fac toți, insistă deputatul formațiunii omonime, Marina Tauber.

MARINA TAUBER, deputat al Partidului Politic "Șor": "Eu încă o dată pot să vă confirm că semnătura pusă pe acest proiect a fost pusă de domnul președinte Ilan Șor. - Procuratura Anticorupție spune altceva. - Eu încă nu știu ce spune și ce a spus Procuratura. - Ați putea să ne spuneți cum s-a semnat domnul Șor pe acel document? - Cu mâna, așa cum fac toți. - L-ați trimis la el sau care a fost procedura? - De ce nu mă întrebați pe mine cum semnez? - Pentru că dumneavoastră sunteți aici, domnul Șor este plecat din țară - Eu nu am informații că domnul Șor este plecat din țară. Există mai multe probe cum poate fi semnat un document."

La sfârșitul lunii noiembrie, deputații Platformei parlamentare „Pentru Moldova” au prezentat în cadrul ședinței Parlamentului proiectul privind crearea unei comisii parlamentare speciale, care să investigheze toate acțiunile din jurul companiei Moldasig și eventuale atacuri raider asupra companiei. Atunci, un detaliu ce a stârnit mai multe întrebări a fost faptul că pe proiect și-a pus semnătura și liderul Partidului Șor. Pentru a clarifica situația, deputatul PAS Dumitru Alaiba a depus o sesizare la Procuratura Anticorupție.

Opinia ta contează. Comentează!