PODOLIAK: Rusia nu-și înțelege rolul extrem de negativ pe care îl are în lume în contextul evenimentelor care se produc
Externe 17 mai 2022, 19:48 | 731

Negocierile ruso-ucrainene privind încetarea focului sunt suspendate. Despre aceasta a anunțat, Mihailo Podoliak, consilier al șefului Biroului președintelui Ucrainei. El a precizat că ”Ucraina nu este pregătită să cedeze nicio palmă de pământ”.

MIHAILO PODOLIAK, consilier al șefului Biroului președintelui Ucrainei: "Procesul de negocieri este într-adevăr pus pe pauză. De ce? Sunt mai multe motive. Rusia nu demonstrează că înțelege procesele care se produc astăzi în lume și nu-și înțelege rolul extrem de negativ pe care îl are. În al doilea rând, Rusia nu înțelege că războiul nu se mai desfășoară conform regulilor și planului său. Rezistența Ucrainei creștere. Prin urmare, niciun obiectiv al Federației Ruse nu va fi atins."

Podoliak a respins ideea oricăror concesii teritoriale în favoarea Rusiei şi a dat asigurări că președintele Zelenski nu va semna acordul Minsk-2.

MIHAILO PODOLIAK, consilier al șefului Biroului președintelui Ucrainei: "Războiul nu se va încheia dacă cedăm o parte din teritoriul nostru. Acest lucru nu este acceptabil din partea Ucrainei și nu va fi acceptat de societatea ucraineană. Minsk-2 ar putea fi semnat de un alt președinte. Președintele Zelenski nu-l va semna, deoarece orice Minsk-2 reprezintă o amânare a războiului, o fază chiar mai distructivă."

Între timp, agențiile de presă de stat din Rusia au relatat, astăzi, că ministrul adjunct de Externe, Andrei Rudenko, a confirmat că negocierile nu sunt în desfășurare din cauza retragerii Kievului din procesul de negocieri. Pe de altă parte, Volodimir Zelenski a declarat anterior că înțelege necesitatea dialogului cu Rusia și că „nu toate punțile diplomatice au fost arse".

Opinia ta contează. Comentează!