De trei săptămâni, Parlamentul este paralizat. Mai mulți deputați s-ar fi infectat cu COVID-19. În legătură cu aceasta, vicepreședintele Legislativului, Alexandru Slusari, liderul fracțiunii Platforma DA, a acuzat astăzi, în cadrul unui briefing, majoritatea parlamentară PSRM-PD de tentativa de blocare a Legislativului. El a calificat acest mod de guvernare ca „acțiune de uzurpare a puterii în stat”. Comisiile parlamentare urmează a fi convocate în regim on-line.

ALEXANDRU SLUSARI, vicepreședintele Legislativului: "Este foarte grav ce se întâmplă. În primul rând nu înțelegem această formulă de ”nareaduri” când iese ori președintele, ori prim-ministrul și anunță despre ce o să facă și ce nu va face Parlamentul.Parlamentul se transformă într-o anexă a puterii executive, ceea ce este inadmisibil. Noi cei din Platforma DA, nu suntem de acord să stăm ca mobila."

Potrivit lui Slusari, guvernarea a scăpat situaţia de sub control. În opinia sa, deputații ar trebui să activeze în orice circumstanțe, deoarece primesc salarii.

ALEXANDRU SLUSARI, vicepreședintele Legislativului: "Noi condamnăm, noi dezaprobăm ceea ce se întâmplă acuma în Parlament. Nu suntem de acord cu această uzurpare a puterii, atât în afara Parlamentului, cât și pe interior. Îi îndemnăm pe cei din Biroul Permanent să fie responsabili, pentru că noi și fără socialiști avem majoritatea parlamentară."

Au condamnat blocarea activității Legislativului și reprezentanții celorlalte partide din opoziție.

Reprezentanții fracțiuniunilor PSRM și PD au evitat discuțiile la acest subiect cu reporterii Jurnal TV. Nu ne-a răspuns la mesaj nici purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu. Iar consilierul prim-minstrului, Boris Harea ne-a respins apelul telefonic. Potrivit informațiilor apărute în presă, momentan, trei deputaţi ar fi infectaţi cu noul Coronavirus, dintre care doi sunt de la „Pro Moldova” şi unul de la PSRM.