Jurnalul orei 15, 27 Aprilie
Jurnalul orei 15:00 27 aprilie 2023, 15:38 | 524

Prezentat de Eugenia Apostu

Curtea Constituțională urmează să decidă dacă Ilan Șor va rămâne sau nu fără mandatul de deputat. Asta după ce Parlamentul a adoptat astăzi proiectul de hotărâre prin care se constată încetarea de drept a calității de parlamentar a fugarului Ilan Șor. Inițiativa a fost susținută de 56 de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate. Pentru decizie nu a votat un deputat PAS, legislatorii comuniști și socialiști. Partidul Șor a anunțat că va contesta la Curtea Constituțională hotărârea Parlamentului privind încetarea mandatului de deputat a lui Ilan Șor.

Nervi întinși şi claxonări interminabile pe strada Mihai Viteazul din Chișinău. Lucrările de reabilitare a podului au generat, la primele ore ale zilei, ambuteiaje pe zeci de kilometri. Drumarii au blocat trei benzi, în direcția spre strada Petricani. Primăria a anunțat astăzi că circulația pe acest segment este suspendată parțial, de astăzi până pe 31 decembrie.

Pe 1 iunie, când va avea loc summitul Comunității Politice Europene, Republica Moldova va deveni ”centrul Europei”. Declarația a fost făcută de președintele, Maia Sandu, care a precizat că țara noastră va găzdui pentru prima dată aproximativ 50 de șefi de stat și de guvern din Europa, dar și oficiali ai blocului comunitar. Este un moment, care reprezintă atât o recunoaștere internațională pentru Republica Moldova, cât și o responsabilitate imensă, a afirmat șefa statului într-o conferință de presă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie