Roverul Perseverance al NASA, cel mai mare vehicul de explorare trimis pe o altă planetă, a amartizat joi în craterul Jezero
IT şi Ştiinţă 23 februarie 2021, 21:29 | 2429

Primele imagini video din istoria omenirii trimise de pe Marte au putut fi văzute aseară, la trei zile după ce roverul ”Perseverance” a ajuns acolo. Imaginile surprind intrarea în atmosfera Planetei Roșii, deschiderea parașutei, apropierea de suprafață și amartizarea. ”Perseverance” este cel mai mare și mai sofisticat rover folosit până acum de NASA.

Roverul ”Perseverance” al NASA, cel mai mare vehicul de explorare trimis pe o altă planetă, a amartizat joi în craterul Jezero.

DAVE GRUEL, responsabil de camera EDL Perseverance - Sistemul video a capturat niște imagini spectaculoase în procesul de amartizare al roverului pe suprafața planetei. Am adunat aproape 30GB de informație și peste 23 de mii de imagini cu vehiculul aflat în descendență pe Marte.

Sonda robotică care a transportat cel mai mare şi mai scump vehicul de explorare extraterestră construit vreodată a amartizat în craterul din emisfera nordică.

DAVE GRUEL, responsabil de camera EDL Perseverance - Suntem foarte emoționați să prezentăm tuturor imagini video cu robotul Perseverance amartizând.

Imaginile transmise de rover au confirmat, de asemenea, că planeta Marte este, într-adevăr roșie, datorită oxidului de fier. Obiectivul principal al misiunii este căutarea de urme de viaţă. Statele Unite reprezintă acum singura ţară care a dus 5 vehicule pe Marte.

JUSTIN MAKI om de știință imagistică, șef de echipă JPL - Am lucrat la toate cinci rovere ale NASA și este responsabilitatea mea să revizuiesc imaginile de pe Marte. Asta fac în fiecare zi. Când am văzut aceste imagini, am fost cu adevărat uimit. Știu că a fost un an greu pentru toată lumea, dar sper ca aceste imagini să vă facă ziua mai frumoasă.

Roverul ”Perseverance” are aproape o tonă, este dotat cu un braț robotic, 19 camere video și două microfoane. Are la bord un mini-elicopter, care va încerca în premieră un zbor controlat într-o altă lume din sistemul nostru solar. Misiunea, care a costat peste două miliarde și jumătate de dolari, are ca obiective principale colectarea de roci și căutarea de urme de microbi care ar fi putut trăi pe Marte acum trei miliarde de ani.

Opinia ta contează. Comentează!