DRAGALIN: Atât în Procuratura Anticorupție, cât și în CNA, există persoane corupte
Justiţie 9 iunie 2023, 21:01 | 769

Șefa Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin îi avertizează pe subalternii săi că dacă vor fi prinși cu fapte de corupție, nimeni nu le va lua apărarea. Dragalin a declarat astăzi că atât în Procuratura Anticorupție, cât și în CNA există persoane corupte, interesate să creeze o imagine falsă despre aceste instituții. Afirmațiile au fost făcute după ce ofițerii CNA ar fi depus o plângere colectiva pe numele Veronicăi Dragalin, pe care o acuza de intimidare. Directorul CNA, Iulian Rusu, nu a fost de găsit la telefon pentru a comenta situația.

Într-un video postat pe pagina de Facebook a Procuraturii Anticorupție, Dragalin afirmă că în ziua de 5 iunie o avut loc o ședință comună, în care le-a recomandat procurorilor să întocmească liste cu persoane apropiate, pe care aceștia nu ar vrea să le ancheteze pentru a evita un conflict de interese. Dragalin și-a motivat solicitarea prin faptul că a primit mai multe plângeri pe numele unui avocat suspectat de corupție, care a fost în trecut procuror anticorupție. VERONICA DRAGALIN șefa Procuraturii Anticorupție: "Când ajunge așa ceva la mine, mie îmi vine foarte greu să înțeleg cu cine să vorbesc pe acest caz, pentru că eu nu cunosc relațiile între colegi și între oameni în Republica Moldova. Astfel, am spus angajaților să scrie o listă cu toate persoanele apropiate, rudele, nașii, cumătrii, care nu ar vrea într-o poziție să-i investigheze, dar am vorbit despre aceasta în glumă."

Potrivit Veronicăi Drăgălin, în Procuratura Anticorupție și în CNA sunt persoane corupte, interesate să creeze o percepție de haos, o percepție de neînțelegere. Ea a făcut trimitere la unele canale de Telegram, în care se afirmă că Dragalin i-ar fi amenințat pe procurori cu dosare penale.

VERONICA DRAGALIN, șefa Procuraturii Anticorupție: "Versiunea care a apărut pe Telegram este una falsă. Nu m-a șocat acest lucru pentru că eu știu și vorbesc despre asta în fiecare săptămână că sunt oameni corupți, aici la noi în clădire. Avem scurgeri mult mai grave care afectează dosarele penale, sabotează activitatea noastră de a putea face percheziții efective."

Directorul Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu, nu a fost de găsit la telefon pentru a comenta situația. Acum o lună, Rusu a declarat în plenul Parlamentului că relațiile dintre Centrul Naţional Anticorupţie, Procuratura Anticorupţie şi Procuratura Generală sunt neclare şi tensionate. Potrivit lui Rusu, buna colaborare dintre cele trei instituții ale statului s-ar fi deteriorat după ce colegii săi de la procuratură ar fi dat prioritate cazurilor de corupție mică, în defavoarea celor de rezonanță.

Într-o reacție, președintele Maia Sandu a declarat că ultimul lucru pe care dorește să-l vadă sunt tensiunile dintre cele două instituții reflectate în raportul Comisiei Europene.

Opinia ta contează. Comentează!