Jurnalul orei 15, 18 Martie
Jurnalul orei 15:00 18 martie 2022, 16:21 | 1196

Prezentat de Eugenia Apostu

De pe 1 aprilie vom plăti mai mult pentru energia electrică. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat noile tarife. Astfel, consumatorii finali din localitățile deservite de „Premier Energy” vor plăti 2 lei și 17 bani pentru un kW/h față de 1 leu și 51 de bani cât achită în prezent. Asta înseamnă o scumpire cu 66 de bani per kilowatt oră. Vor plăti mai mult cu 47 de bani și locuitorii din raioanele de nord, conectați la FEE Nord. Noul tarif aprobat este de 2 lei și 51 de bani pentru un kilowatt oră față de tariful actual de 2 lei și 4 bani. Oamenii sunt disperați și spun că nu mai țin pasul scumpirilor.

Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat astăzi cererea de demisie a președintelui Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima. Membrii CSM au acceptat și cererile de demisie ale altor trei judecători. Niciunul dintre cei vizați nu a fost de găsit să comenteze situația.

Pandemia pare să fi trecut pe planul doi. În Republica Moldova, numărul îmbolnăvirilor a scăzut considerabil, fiind luate și măsuri de relaxare. Zeci de mii de doze de vaccin, cândva căutate, ajung acum la groapa de gunoi. Imunizarea decurge extrem de lent. Medicii spun că la centrele de vaccinare bate vântul.

Mesajul Ambasadei Rusiei la Chișinău, în care cetățenii ruși din Republica Moldova sunt îndemnați să anunțe reprezentanța diplomatică dacă sunt discriminați pe motive naționale, lingvistice sau culturale, a stârnit numeroase reacții în mediul internauților. Declarația Ambasadei ruse, publicată pe Facebook, a fost comentată de peste 1700 de oameni, majoritatea vorbitori de rusă. Aceștia spun că se simt aici foarte bine și nu au nevoie de ajutorul sau de protecția Moscovei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie