Jurnalul orei 19, 30 Martie
Jurnalul orei 19:00 30 martie 2023, 20:33 | 654

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Republica Moldova rămâne în stare de urgență. Solicitarea Guvernului a fost aprobată azi de Parlament. În timp ce premierul Dorin Recean și deputații puterii vorbesc despre riscurile și repercursiunile războiului ruso-ucrainean, cei din opoziție spun că nu este nevoie de prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile.

Magistrații și candidații pentru funcția de judecător al Curții Supreme nu scapă de evaluarea externă. Proiectul a fost aprobat de legislatorii PAS în lectură finală. Intenția de curățare a justiției de la cap i-a nemulțumit însă pe deputații socialiști. „Prea departe mergem!”, a exclamat Vasile Bolea.

Șoferul mașinii, care a fost implicată în accidentul de pe viaduct, s-a ales cu toate bunurile sechestrate. În cadrul ședinței de astăzi, de la Judecăoria Chișinău, inculpatul Gheorghe Begu și-a recunoscut vinovăția.

Regele Charles al III-lea a făcut astăzi istorie în Parlamentul Germaniei, fiind primul monarh care a avut un discurs în Bundestag. El a vorbit în limba germană, iar deputații l-au aplaudat îndelung.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie