Guvernul Estoniei a donat Inspectoratului General al Republicii Moldova un lot de echipamente
Social 2 octombrie 2020, 16:50 | 1164

Guvernul Estoniei a donat Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Republicii Moldova un lot de echipamente pentru amenajarea centrelor mobile de carantină. Lotul în valoare de 50 de mii de euro conține patru corturi, patru aeroterme și cinci toalete ecologice. Acestea vor fi amenajate primordial în zonele care se află sub Cod roșu.

MAHAIL HARABAGIU, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență: "În corturile de felul dat, noi putem amplasa statele majore după activitate a centrelor de triere, dar și pentru efectivul de rând când este necesitate să activăm în condiții de câmp."

În doar cinci minute, cortul gonflabil poate fi instalat și dezinstalat, ceea ce permite o intervenție mai rapidă a salvatorilor în situații de criză, iar în interiorul lui pot fi plasate 15 paturi, pentru pacienții suspecți de coronavirus.

SVETLANA DROBOT, șef al Direcției cooperare internațională și management proiecte a IGSU: "Centrele de triaj sunt utile, atunci când e necesar ca în ele să fie plasate persoanele care trebuie să treacă perioada de carantină. După cum spuneam, avem și paturi, vom conecta căldura pentru perioada în care vom determina dacă sunt sau nu infectați."

Deoarece numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 este în creștere, autoritățile nu exclud că vor apela la anumite măsuri de izolare, mai drastice.

SERGIU GOLOVACI, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne: "Nu este exclus că vom avea nevoie să creăm anumite zone de carantină TAIE, să aplicăm mecanismele de izolare și anume acest echipament ne va ajuta să depășim situația pandemică grea din țara noastră."

În colaborare cu PNUD Moldova, Estonia mai contribuie și la construcția a cinci stații comunitare de pompieri și salvatori din Republica Moldova, care vor deservi comunități rurale cu o populație totală de peste 58 de mii de locuitori.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie