Patrula Jurnal TV, 28 Mai

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, cere ca ședințele de judecată în cazul fostului deputat PD Vladimir Andronachi, învinuit în dosarul „Frauda bancară”, să fie examinate cu accesul presei. Se întâmplă după ce, magistratul de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, Gheorghe Balan, a acceptat solicitarea apărării învinuitului ca ședințele în acest caz să fie cu ușile închise.

Șoferul care în luna decembrie trecut a accidentat mortal un copil de zece ani, în apropierea Aeroportului Chișinău, și-a aflat sentința. Tânărul de 22 de ani a fost condamnat la trei ani de închisoare, dar își va executa doar jumătate din pedeapsă într-un penitenciar de tip deschis. Acesta va trebui să achite și un prejudiciu moral familiei victimei - 600 de mii de lei. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Joe Biden a promis Kievului mai mult ajutor militar și a declarat că va permite aliaților europeni să furnizeze Ucrainei avioane F16 de fabricație americană. În Japonia, Volodimir Zelenski le-a mulțumit liderilor G7 pentru tot sprijinul acordat, la sfârșitul unui summit dominat de războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Zelenski a declarat ferm la Hiroshima că orașul Bahmut nu este ocupat de Moscova, așa cum pretinde partea rusă. Liderii din cele șapte țări au avut și un mesaj pentru Kremlin: vor sprijini Kievul atât timp cât va fi necesar.

Opinia ta contează. Comentează!