Jurnalul orei 15, 4 Mai
Jurnalul orei 15:00 4 mai 2022, 20:54 | 932

Prezentat de Adrian Prodan

Atrocitățile comise de invadatorii ruși în țara vecină nu i-a convins pe unii din Găgăuzia că războiul declanșat de Rusia este unul sângeros, distrugător și că Moldova se află în „raza de foc”. Provocatori pro-ruși din Autonomia Găgăuză au desenat noaptea trecută, pe asfalt, însemnele invaziei ruse la ieșirea din satul Tomai spre Comrat. Ministrul de Interne, Ana Revenco, a operat modificări în conducerea Direcției de poliție din Găgăuzia.

Timp de o săptămână, de astăzi și până pe 11 mai, cetățenii NU își vor putea perfecta actele în regim de urgență. Agenția Servicii Publice ne informează că a sistat primirea cererilor de perfectare a buletinelor de identitate, a pașapoartelor, a permiselor de conducere și a certificatelor de înmatriculare pentru vehicul. Responsabilii invocă probleme de ordin tehnic.

Războiul din Ucraina se poate termina într-un singur fel: cu înfrângerea Rusiei, afirmă Statele Unite. Ucraina este încrezătoare în victorie și nu renunță la niciun centimetru de pământ în favoarea Rusiei, aici fiind inclusă și peninsula Crimea, anexată ilegal de Moscova în 2014. „Crimeea va face parte din Ucraina”, a declarat în context Volodimir Zelenski pentru The Wall Street Journal.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie