Jurnalul orei 15, 17 Mai
Jurnalul orei 15:00 17 mai 2023, 19:57 | 511

Prezentat de Călin Jucovschi

Ședința Curții Constituționale privind examinarea sesizării Guvernului referitoare la verificarea constituționalității Partidului Șor a fost amânată pentru data de 12 iunie. Președintele Înaltei Curți, Nicolae Roșca, a anunțat că atunci vor fi prezentate pledoariile finale ale părților.

Republica Moldova denunță încă două acorduri semnate în cadrul Comunității Statelor Independente. Este vorba despre acordul privind schimbul de informații în problemele ocrotirii frontierelor externe ale statelor membre și acordul privind condițiile generale de livrare a mărfurilor între organizațiile statelor membre. Subiectele au fost examinate astăzi în ședința Guvernului.

Adunarea Populară a autonomiei găgăuze a recunoscut aseară, într-o şedinţă extraordinară, rezultatul alegerilor pentru funcția de başcan înainte ca acestea să fie validate de Curtea de Apel de la Comrat. Şedinţa, care a început la ora 20:00, a durat aproximativ două ore. ”Evenimentele care au loc în prezent la Comrat sunt o încălcare gravă a legislației Republicii Moldova”, a comentat analistul politic Ion Tăbârță.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie