Image-Description
Igor Dodon se va întâlni, din nou, cu liderul separatist din Transnistria, Vadim Krasnoselski
Politic 18 octombrie 2019, 14:38 | 1265

Președintele Igor Dodon se va întâlni, din nou, la sfârșitul lunii octombrie, cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Anunțul a fost făcut de Dodon, după o întâlnire pe care a avut-o cu vicepremierul responsabil pentru Reintegrare, Vasili Șova.

„Detaliat am examinat subiectele pe care le voi discuta cu liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski la întrevederea preconizată pentru 29 octombrie”, menționează Igor Dodon, fără a preciza care sunt acestea.

Dodon nu precizează nici unde va avea loc întrevederea Krasnoselski.

La întrevederea cu vicepremierul, președintele a mai discutat chestiunile fixate în proiectul de Protocol privind bilanțul reuniunii în formatul „5 + 2”, care a avut loc în perioada 8-9 octombrie curent, la Bratislava.

„În mod separat, am abordat subiectul reluării activității Mecanismului de coordonare a pozițiilor cu privire la soluționarea diferendului transnistrean. Am menționat tendințele pozitive în activitatea acestui Mecanism, din cadrul căruia fac parte reprezentanți ai tuturor structurilor guvernamentale”, precizează Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

El mai spune că a abordat și subiecte legate de pregătirile pentru o conferința privind Transnistria, care se va desfășura la începutul lui noiembrie în Bavaria.

Amintim că runda de negocieri în problema Transnistriei, în formatul 5+2, care s-a desfășurat pe 9-10 octombrie la Bratislava, a fost suspendată, fără să fi fost semnat procesul verbal final al întrunirii. În acest context, premierul Maia Sandu a declarat că nu există condiții interne sau externe și nici consens politic în coaliția de guvernare de la Chișinău pentru spera la o soluție imediată a conflictului transnistrean.

Opinia ta contează. Comentează!