„Detaliat am examinat subiectele pe care le voi discuta cu liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski la întrevederea preconizată pentru 29 octombrie”, menționează Igor Dodon, fără a preciza care sunt acestea.

Dodon nu precizează nici unde va avea loc întrevederea Krasnoselski.

La întrevederea cu vicepremierul, președintele a mai discutat chestiunile fixate în proiectul de Protocol privind bilanțul reuniunii în formatul „5 + 2”, care a avut loc în perioada 8-9 octombrie curent, la Bratislava.

„În mod separat, am abordat subiectul reluării activității Mecanismului de coordonare a pozițiilor cu privire la soluționarea diferendului transnistrean. Am menționat tendințele pozitive în activitatea acestui Mecanism, din cadrul căruia fac parte reprezentanți ai tuturor structurilor guvernamentale”, precizează Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

El mai spune că a abordat și subiecte legate de pregătirile pentru o conferința privind Transnistria, care se va desfășura la începutul lui noiembrie în Bavaria.

Amintim că runda de negocieri în problema Transnistriei, în formatul 5+2, care s-a desfășurat pe 9-10 octombrie la Bratislava, a fost suspendată, fără să fi fost semnat procesul verbal final al întrunirii. În acest context, premierul Maia Sandu a declarat că nu există condiții interne sau externe și nici consens politic în coaliția de guvernare de la Chișinău pentru spera la o soluție imediată a conflictului transnistrean.