În căutarea unei soluții pentru Aeroportul Internațional Chișinău
Economic 21 ianuarie 2020, 19:25 | 1309

Compania Avia Invest a ”întârziat” să facă investiții de 66 de milioane de euro în Aeroportul Internațional Chișinău, încălcând astfel contractul de concesiune, încheiat cu statul. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Igor Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate. Potrivit lui Dodon, autoritățile își doresc ca acel contract de concesiune, semnat în 2013, să fie reziliat, dar modul în care se va face acest lucru încă nu este decis.

Igor Dodon a precizat că din cele 94 de milioane de euro, investite de Avia Invest, 59 de milioane au fost obținute din taxa de 9 euro, inclusă în fiecare bilet de avion la decolarea de pe Aeroportul Chișinău. Astfel, Guvernul ar căuta soluții pentru anularea acestei taxe. Dodon spune că în acest caz, Avia Invest ar putea să renunțe la contractul de concesiune. O altă cale de a readuce Aeroportul Chișinău în gestiunea statului ar fi rezilierea contractului de concesiune pe motiv că s-au încălcat procedurile și legile la momentul selectării investitorului. În acest sens...

Igor Dodon spune că sunt anchetați membrii comisiei de concurs, dar n-a spus nimic despre faptul că aceștia au executat hotărârea de Guvern din 30 mai 2013, care a fost pregătită de conducerea Ministerului Economiei de la acea vreme și de Agenția Proprietății Publice. Aceasta era condusă atunci de Tudor Copaci, despre care s-a scris anterior că ar fi cumătrul lui Dodon, iar Ministerul Economiei - de Valeriu Lazăr, fostul șef al lui Igor Dodon. În Guvernul Tarlev 2, Valeriu Lazăr fusese ministru al Economiei, iar Igor Dodon - ministru adjunct. 

Opinia ta contează. Comentează!