Jurnalul orei 19, 17 Iunie
Jurnalul orei 19:00 17 iunie 2021, 21:29 | 1560

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante știri ale zilei:

Curtea de Apel Chișinău a obligat astăzi Comisia Electorală Centrală să deschidă nu mai puțin de 191 de secții de votare pentru diaspora la anticipatele din 11 iulie. A apărut însă o dilemă - legea prevede că secțiile de votare din străinătate se stabilesc cu cel puțin 35 de zile până la alegeri, ceea ce înseamnă că deja e prea târziu.

Antreprenorii cu livezi de mere s-au pomenit în impas. Aceștia stau cu zeci de mii de tone de fructe în frigidere, după ce exporturile practic s-au blocat.

Duma de Stat a Rusiei a adoptat o declarație în care denunță tensiuni la Nistru și o blocadă a regiunii transnistrene. Declarația alimentează retorica electorală a partidelor pro-ruse de la Chișinău și ostilitatea față de România, Ucraina, Statele Unite și Uniunea Europeană.

Moldova riscă să piardă un miliard de lei într-un proces de judecată cu o firmă din Ucraina care, cu mulți ani în urmă, ne-ar fi livrat curent. Ministerul Justiției a contractat un birou de avocați serviciile cărora ne vor costa peste 70 de mii de dolari.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie