Jurnalul orei 15, 17 Iunie
Jurnalul orei 15:00 17 iunie 2022, 16:15 | 769

Prezentat de Eugenia Apostu

Comisia Europeană recomandă Consiliului European să acorde statut de candidat la aderare pentru Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de șefa Executivului European, Ursula von der Leyen, care a spus că există și anumite condiții - Chișinăul trebuie să meargă pe calea reformelor importante. Tot astăzi, Comisia Europeană a recomandat acordarea statutului de candidat și pentru Ucraina. ”Ambele țări mai au de făcut reforme, iar mingea este în terenul lor”, a spus Ursula von der Leyen. În cazul Georgiei, Comisia Europeană a decis că are de îndeplinit mai multe condiții, înainte de a primi statutul de țară candidată.

Liderii Franței, Germaniei, Italiei și României au susținut ieri, la Kiev, acordarea imediată Ucrainei a statutului de candidat pentru Uniunea Europeană. Alături de Volodimir Zelenski, cei patru demnitarii au declarat presei că nu vor lăsa Ucraina singură în fața agresiunii Rusiei. ”Este vorba de o unitate, de care depinde tot restul”, a subliniat la rândul său președintele ucrainean.

După ce ieri Galina Dodon a fost audiată la Procuratura Anticorupție, astăzi, a venit și rândul soțului ei, Igor Dodon. Fostului președinte i-a fost înmânat demersul privind prelungirea arestului preventiv la domiciliu. Acesta la rândul său, s-a arătat nemulțumit că a fost nevoit să aștepte 45 de minute procurorul de caz. Săptămâna viitoare, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana urmează să ia o decizie în privința ținerii lui Dodon în arest la domiciliu.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie