Iohannis: România va susține Moldova
Politic 1 iunie 2023, 19:45 | 640

În cazul unei eventuale escaladări a conflictului din Ucraina, România va fi dispusă să ajute Republica Moldova, doar nu pe plan militar. Asta a declarat președintele Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă la Summitul Comunității Politice Europene.

KLAUS IOHANNIS, președinte al României: "Eu îmi doresc foarte mult ca negocierile de aderare a să înceapă în decurs de un an, de aceea și ajutăm autoritățile din Republica Moldova pentru a se pregăti pentru aceste negocieri. Sigur că puțin depinde de România. Mai mult depinde de progresul făcut de administrația din Republica Moldova."

În cadrul conferinței de presă, Klaus Iohannis a fost întrebat de reporterul Jurnal TV dacă România poate oferi o umbrelă de securitate pentru Republica Moldova în cazul unei eventuale escaladări a războiului ruso-ucrainean.

KLAUS IOHANNIS, președinte al României: "România este un stat NATO, iar Moldova este un stat neutru. Din punct de vedere pur militar, nu văd modalități să intervenim în cadrul unui conflict. Putem să intervenim pentru perfecționarea personalului, pentru a instrui."

Liderul de la Cotroceni a ținut să menționeze că Republica Moldova nu este singură în fața provocărilor existente și că România este alături, pentru a oferi susținere.

Opinia ta contează. Comentează!