Jurnalul orei 17, 26 Noiembrie
Jurnalul orei 17:00 26 noiembrie 2021, 20:26 | 1562

Prezentat de Vasile Luchianu

Fostul secretar general al Partidului Democrat, Constantin Botnari, cunoscut în spațiul public ca „borseta lui Plahotniuc” a vândut luxosul imobil din pădurea de la Durlești. Este vorba de așa-numita „Casă Albă”, situată în zona rezidenţială din ”Poiana Domnească”. Imobilul a fost vândut unui om de afaceri din capitală, care este patronul unui centru medical privat. Potrivit actelor cadastrale, tranzacția a avut loc la finele lunii august 2021. Acum, Constantin Botnari nu are vreun statut procesual, călătorește liber în întreaga lume, iar proprietățile sale nu sunt puse sub sechestru.

Fostul ministru adjunct de Interne, Ion Țurcan - un apropiat al lui Vladimir Plahotniuc - reținut acum două zile într-un dosar de îmbogățire ilicită, a fost adus astăzi în fața magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Procurorii anticorupție au cerut pentru el 30 de zile în izolator. Judecătorii se vor pronunța asupra acestei solicitări mâine dimineață.

„MoldovaGaz” a achitat astăzi Gazprom-ului plata pentru consumul din octombrie și a achitat în avans banii pentru luna noiembrie. Chișinăul a fost nevoit să recurgă la bani bugetari pentru face aceste plăți, după ce concernul rus a amenințat că va sista livrările. Pentru aceasta, la primele ore ale dimineții, membrii cabinetului de miniștri s-au întrunit și au aprobat alocarea a aproximativ 1,4 miliarde de lei către „MoldovaGaz”. Vicepremierul Andrei Spânu a dat asigurări că banii vor fi întorși mai târziu în bugetul de stat.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie