Fotografia cu cei doi deputați alături de Rothschild a fost publicată de către vloggerul Dumitru Ciorici. În aceeași postare, Ciorici a scris - cităm - ”Șor a fost doar intermediar. Altcineva ține hățurile. Și noi cu toții știm cine”. Mai multe publicații de la Chișinău notează că fotografia ar fi fost făcută la sfârșitul anului trecut, în Israel. Întâmplător sau nu, pe 22 decembrie, miliardarul britanic a renunțat la Aeroportul Internațional Chișinău. A doua zi s-a aflat că aerogara a ajuns în gestiunea unui miliardar controversat din Rusia, Andrei Goncearenko. Atunci, Andrian Candu și-a manifestat regretul că Rothschild a lăsat aeroportul și spunea că cei din Blocul ACUM s-ar face vinovați de faptul că aerogara a ajuns sub controlul Rusiei. În lunile precedente, mai mulți ștabi ai PSRM, dar și Igor Dodon, au criticat fostul Guvern Sandu pentru că i-ar fi permis miliardarului Rothschild preluarea contractului de concesiune asupra Aeroportului Chișinău de la firmele afiliate lui Ilan Șor. Astfel de acuzații au răsunat și în ziua demiterii Guvernului Sandu de către deputații PSRM și PD.

Solicitat de Jurnal TV, deputatul PD Sergiu Sârbu a confirmat autenticitatea fotografiei în care el stă alături de Rothschild și Candu, dar n-a vrut să dea detalii.

Andrian Candu nu a fost de găsit pentru comentarii. Am expediat o solicitare de informații la Emerald Media Ltd, compania care îl reprezintă pe Nathaniel Rothschild. Deocamdată, nu avem răspuns.