Vladimir Voronin consideră că judecătorii de la Curtea Constituțională nu ar fi avut niciun drept să interpreteze Constituția în felul în care au făcut-o.

„Noi suntem republică parlamentară conform Constituției. (...) A fost încălcată Constituția. Legea Supremă prevede că președintele este ales de Parlament. Constituția a fost încălcată de cinci membri ai Curții Constituționale, care nu aveau dreptul să modifice legea supremă”, a declarat Voronin, într-o emisiune la RTR Moldova.

El a evitat să răspundă la întrebarea dacă și-ar dori un nou mandat de președinte al Republicii Moldova, la alegerile din 2020, afirmând că ar fi încă prea devreme ca PCRM să examineze o astfel de posibilitate.

Totodată, Voronin spune că PCRM a rămas în afara Parlamentului pentru că ar fi refuzat să folosească metodele de mituire a electoratului, iar la localele din acest an a obținut un rezultat modest din cauza lipsei resurselor financiare.

Amintim că Vladimir Voronin a deținut funcția de președinte al Republicii Moldova timp de două mandate consecutiv, din 4 aprilie 2001 până la 11 septembrie 2009, și s-a făcut remarcat printr-un stil autoritar de guvernare.