ANRE anunță că pentru un litru de benzină, șoferii vor scoate cu 11 bani mai mult, prețul acesteia va fi de 22,33 de lei
Economic 19 ianuarie 2022, 15:26 | 840

Mâine vom plăti mai scump pentru carburanți. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță noile prețuri de referință. Pentru un litru de benzină, șoferii vor plăti joi 22 de lei și 33 de bani, cu 11 bani mai mult decât astăzi.

Un litru de motorină va costa 19 lei și 30 de bani, cu 16 bani mai scump. Potrivit ANRE, creșterea accelerată a prețurilor pentru produsele petroliere este dictată de tendința generală de creștere a cotațiilor înregistrate la bursele internaționale. În ultima perioadă, acestea au atins noi valori record. Astăzi, cotaţia petrolului Brent a urcat până la 89 dolari per baril, ajungând astfel la cel mai mare nivel înregistrat în 2014 încoace. ”Același nivel maximal din ultimii șapte ani se înregistrează și la cotațiile Platts pentru benzină și motorină, care reprezintă produse derivate din petrol”, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Opinia ta contează. Comentează!