Cu trenul, în Turcia sau Bulgaria
Social 30 aprilie 2024, 20:13 | 589

Turiștii din Republica Moldova care vor să viziteze Turcia sau Bulgaria vor avea posibilitatea să o facă și cu trenul, pornind de la Chișinău. Acesta va circula timp de patru luni, în perioada 14 iunie – 14 octombrie, și va trece prin București, Sofia și Varna, și va ajunge până la Istanbul.

Potrivit întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”, turiștii vor putea pleca zilnic din Chișinău cu trenul internațional nr. 105 Chișinău – București, apoi vor fi transferați la cursa București – Sofia, Varna, Istanbul. Plecarea din Chișinău se va face la ora 17:05, iar sosirea la București va fi a doua zi, la 6:35 dimineața. CFM precizează că trenul va efectua opriri în Sofia și Varna, iar pasagerii vor avea ocazia să descopere frumusețea și bogăția culturală a acestor orașe. Biletele au fost puse deja în vânzare și pot fi achiziționate chiar și cu 90 de zile înainte de călătorie.

Calea Ferată din Moldova: "Prețul unui bilet pentru cursa Chișinău – București variază de la 605 la 698 de lei, în funcție de clasa de confort. Un bilet pe ruta București – Istanbul (sau retur), la vagonul cușetă cu patru locuri, costă aproximativ 1.080 de lei. Un bilet pe ruta București – Varna (sau retur), la clasa a 2-a, costă aproximativ 600 de lei. Iar un bilet pe ruta București – Sofia (sau retur), la clasa a 2-a, costă aproximativ 620 de lei."

CFM a mai anunțat că începând cu 10 mai cresc prețurile la biletele de călătorie cu trenul pentru cursa zilnică Chișinău- Iași, Iași - Chișinău. Majorările sunt între 20 și 40 de lei, în funcție de clasă. Astfel, prețul unui bilet pentru clasa III va fi de 110 lei, cu 20 de lei mai mult decât în prezent. Pentru clasa II prețul va fi de 130 de lei, cu 30 de lei mai mult, iar pentru clasa I pasagerii vor trebui să achite 170 de lei, cu 40 de lei mai mult. Pentru copii se aplică reducerea de 50% din tarif.

Opinia ta contează. Comentează!